Ga naar de inhoud

Geld Lenen aan de Pedalo Coöperatieve Vennootschap

Le Pédalo, de nieuwste collaboratieve supermarkt in Brussel, heeft jullie hulp nodig om zijn activiteiten verder te ontwikkelen!

Daartoe stelt Le Pédalo jullie voor te helpen via een “Proxi-lening“, die geïnteresseerde burgers in staat stelt geld te lenen aan projecten die hun na aan het hart liggen.

Vragen over de Proxi-lening? Vragen over Le Pédalo? Maak je geen zorgen, we zullen ze hieronder voor je beantwoorden!

 

De Proxi-lening?

De Proxi-lening is een lening die particulieren (“Friends and Family”) in staat stelt een zelfstandige of een KMO in Brussel rechtstreeks te financieren om hen te helpen hun activiteiten te ontwikkelen. Het stelt de kredietgever in staat een weloverwogen keuze te maken over hoe en door wie het geld wordt gebruikt. Bovendien biedt de Proxi-lening de individuele leninggever een belastingvoordeel in de vorm van een jaarlijks belastingkrediet.

De voornaamste kenmerken van een Proxi-lening zijn de volgende:

  •  Minimumbedrag: € 1.000
  • Termijn van 5 of 8 jaar
  • Rentevoet van 0,875%
  • In één keer terug te betalen
  • Belastingvoordeel van 4% voor de eerste drie jaar en 2,5% voor de volgende jaren

 

Om voor het belastingvoordeel in aanmerking te komen, moet de kredietgever een natuurlijke persoon zijn die in Brussel woont. Hij mag geen werknemer, bedrijfsleider, directeur of aandeelhouder zijn van de kredietnemer die de lening ontvangt.

Geïnteresseerd ?

 

 

 

 


Zodra wij het formulier hebben ontvangen, zullen wij de nodige documenten opstellen om de lening naar behoren toe te kennen en te registreren. Zodra deze zijn ondertekend, kan de lening aan Le Pédalo worden toegekend en officieel worden geregistreerd bij het Brussels Waarborgfonds.

Als u vragen hebt, of als u de Pedalo in haar ontwikkeling wilt steunen via een Proxi-lening, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via info@lepédalo.be.

Wij zullen al uw vragen en verzoeken beantwoorden om de Proxi-lening tot een goed einde te brengen.

U kunt ook de website van Financiën Brussel raadplegen (https://www.finance.brussels/proxi/) waar u terecht kunt met al uw vragen over de Proxi-leningen.